21 професионални гимназии от областта се включиха успешно в проект на МОН

27.08.2014 20:58

На второ място в страната по брой издадени сертификати за валидиране на неформално придобити професионални знания и умения е Плевенска област, и на първо – по броя на професионалните гимназии, участващи в процеса. Това стана ясно днес на пресконференция в Плевен за хода на проекта „Нови възможности за моето бъдеще“, изпълняван от Министерството на образованието и науката.

mon2

В дискусията участваха Емилияна Димитрова – национален ръководител на проекта, Албена Тотева – началник на РИО – Плевен, Керанка Миркова – национален консултант по валидиране за регион Плевен и Цветанка Тончева – старши експерт по професионално образование.
147 от Плевенско са получили Сертификат за придобита професионална квалификация до 15 август, консултирани са 732-ма, а допуснати до изпит – 160. В процеса на валидиране са се включили 21 професионални гимназии от областта, като най-много сертификати, след положени изпити, са издадени за продавач-консултанти, оператор на компютри и заварчици и други. Проектът се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: