Служители на Община Червен бряг помогнаха на бедстващите жители на Мизия

18.08.2014 17:10

18.08.miziq1

Община Червен бряг изпрати в Мизия свои служители, да помогнат в почистването на щетите, причинени от наводненията. Наред с предоставените продукти от първа необходимост, те участваха като доброволци и в разчистването на покъщнината от разрушените къщи. По техни думи, трагедията трудно би могла да се опише и са категорични, че градът още дълго ще има нужда от помощ и подкрепа. За всеки, който би желал да последва техния пример, инж. Илиан Банчев, служител по сигурността на информацията от Общината, дава предварителни напътствия: „Преди тръгване доброволците да се запасят с достатъчно количество ръкавици и маски за лицето, да са екипирани добре и обути задължително с гумени ботуши. Да носят със себе си вода и храна, и най-важното – собствени инструменти“.

18.08.miziq2
Нашите доброволци споделиха още, че в Мизия е създадена добра организация и още на входа хората биват насочвани или съпровождани към местата за разчистване. В центъра на самия град, пред Читалището, също има човек, който да ги посрещне и по предварително изготвен списък, да ги насочи към съответното бедстващо домакинство. Там често стоят и представители на пострадалите от наводненията семейства, които сами казват от каква помощ имат нужда, уточняват още червенобрежките доброволци. Работата обикновено продължава от 8 сутринта до 20.00 ч. вечерта.

18.08.miziq3
Екипът на бар-грил „Ропотамо“ от Червен бряг миналата седмица също посети пострадалия град. Те се включиха с дарение на стоки от първа необходимост за пострадалите от наводнението.
Дарение за Мизия изпрати и приемната майка от Телиш, Валя Минкова. То включваше 2 чувала с дрехи, един чувал със зимни якета, 3 колички, детско креватче и столчета за кола. Волята на дарителя е те да бъдат предоставени на нуждаещите се деца в потопения град.

18.08.miziq4
Червенобрежанинът Николай Димитров Николов пък е един от първите, помагали в нощта на бедствието на 1-ви срещу 2-ри август, когато бяха спасени живота на повече от 150 жители на Мизия. Николай е сред шестимата доброволци, участвали в спасителната акция в град Мизия, които са наградени от бившия министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Враца. Доброволците са наградени за оказаното съдействие на служителите на ОД на МВР-Враца, като със собствени усилия и чрез предоставяне на рибарски лодки и фадрома са участвали в животоспасяващата акция на хората там.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: