Отново пияни на пътя, единият се вряза в предпазна мантинела

12.08.2014 12:18

7.08.piqn

На 10 август в 01.19 часа на разклона село Горни Дъбник – град Искър екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Плевен спира лек автомобил „Форд Ескорт“ и установява, че водачът – 33-годишен от село Крушовица, има 1.57 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. Съставен е акт за установяване на административно нарушение и е издаден талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при – РП Плевен. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл. 343 «б», ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
В същото нарушение е засечен и 67-годишен от град Славяново. Проверката е извършена на 3 август около 15:45 часа в град Славяново на улица „Александър Стамболийски“. Мъжът е бил зад волана на „Рено 19“ с 1.32 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за кръвно изследване. Образувано е бързо производство. Сезирана е прокуратурата.
На 11 август около 18:30 часа в село Реселец лек автомобил „Опел Астра“, управляван от неправоспособен 20-годишен от Червен бряг, при движение с несъобразена скорост от центъра на селото в посока изхода към град Червен бряг губи контрол над автомобила и се блъска в предпазна мантинела вдясно по посока на движението си. В следствие на удара са настъпили незначителни материални щети върху автомобила. Водачът е пътувал сам и не е пострадал. От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер – 7510“, уредът е отчел, че мъжът управлява с концентрация на алкохол 1,70 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Уведомен е районен прокурор в РП-Червен бряг. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: