Над 12 000 посетиха Детския музей на колела, който гостува и в Плевен

06.08.2014 17:08

6.08.muzei

Над 12 000 деца и родители посетиха първото турне на Детския музей на колела, преминал през София, Варна, Пловдив, Русе и Плевен. Културно-образователният проект, който е съвместна инициатива на Фондация Изиарт и Societe Generale Експресбанк, включи безплатно деца от петте града в страната в редица творчески работилници, които им представиха по забавен начин историята на световното изкуство.
През 8-те ателиета, посветени на различни периоди от историята на изкуството, преминаха над 8000 деца, а на 1 400 от тях, минали пълния курс на обучение, бяха раздадени и поименни дипломи.
Ателиетата на Детския музей на колела предложиха теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознаха с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт). Преминалите успешно през ателиетата имаха възможността да станат куратори в импровизирания музей и да подредят изложбата с емблематични произведения на изкуството, следвайки линията на времето, като покажат наученото за краткия курс. За награда те получиха дипломи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: