Три са шестиците на изпита по химия в Медицинския университет

21.07.2014 15:17

21.07.mu

На 18 юли в Медицински университет – Плевен бяха официално изнесени оценките от конкурсния изпит по Химия за специалност „Медицина”. Кандидат-студентите вече проверяват своите резултати на сайта на висшето училище и на място в Ректората. Тази година на конкурсния изпит по химия във висшето училище се явиха 262 кандидати, а броят на неявилите се е 124. Отлични оценки са получили трима кандидати, оценка много добър – 22, а добър – 75. Най-висок е броят на тройките – 119, а слабите оценки са 43.
Едновременно с резултатите си по химия кандидатите могат да проверят и мястото си в първо класиране за специалност „Медицина”, информация за което може да се получи на място в Ректората или на интернет страницата на университета. Най-високият бал както при жените, така и при мъжете, тази година е 35.02, при максимален за специалност „Медицина” – 36.00. Приетите студенти от първо класиране следва да се запишат на 24, 25 и 28 юли в Студентска канцелария на Факултет „Медицина”. Ако не направят това в определения срок, се считат за отказали се и отпадат от участие във второ класиране. Не е необходимо кандидатите да заявяват желанието си за участие във второ и трето класиране, тъй като приетите студенти се определят автоматично по низходящ ред на състезателния бал в съответната категория. Неприетите след трето класиране кандидати задължително трябва да подадат заявление за участие в класиране за попълване на незаетите места.
Състезателният бал за специалност „Медицина” се образува като сбор от оценките по биология и химия от дипломата за средно образование и удвоените оценки от конкурсните изпити по двете дисциплини. Класирането на кандидат-студентите се извършва по низходящ бал в категориите жени и мъже, като незаетите места от една категория могат да се прехвърлят в друга.
Медицински университет – Плевен организира втори прием на кандидатстудентски документи за периода 17 юли – 21 юли на място в Ректората за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи” и „Обществено здраве” и на Медицинския колеж. За тези специалности кандидатите могат да се явят на тест по Биология на 25 юли 2014 г. (петък) или да участват в класирането само с изкараната оценка от Държавния зрелостен изпит по биология или с резултата от предварителния конкурс, за което трябва да са подали заявление в сроковете за прием на документи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: