Община Долни Дъбник успешно приключи пореден евро-проект

18.07.2014 13:34

На 18-ти юли 2014 г., със заключителна пресконференция, Община Долни Дъбник отбеляза успешното приключване на дейностите по проект ”Подобряване на процеса на създаване и провеждане на политики от община Долни Дъбник”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Началото на този проект бе поставено с подписването на договор за БФП през ноември 2013 година.

dol2
Това е вторият проект, който общината реализира по оперативната програма за периода 2007-2013 година. Основните дейности и специфични цели заложени в него бяха насочени към разработване на програма за енергийна ефективност и енергия от възобновяеми енергийни източници, разработване на правила и методики за мониторинг, контрол и последваща оценка на политиката на община Долни Дъбник в областта на енергийната ефективност и опазване на околната среда, разработване на План за развитие на община Долни Дъбник 2014-2020 г.

dol1
Именно това, ръководителят на проекта – г-жа Лилия Пейчева сподели пред присъстващите в залата.
От общинското ръководство информираха, че с този проект не приключват взаимоотношенията и работата си по Оперативна програма „Административен капацитет”. Те споделиха със задоволство, че до седмици предстои подписването на нов договор по програмата, след като проектното предложение „Последващо укрепване на капацитета на община Долни Дъбник чрез обучение в личностни и професионални компетенции”, с което общината кандидатства, беше одобрено за финансиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: