Двама плевенчани сред удостоените с почетен златен медал „100 години Борис Христов“

18.07.2014 9:08

18.07.mk

На официална церемония вчера в галерия „Средец” на Министерство на културата изявени български творци, журналисти, общественици и представители на администрацията бяха удостоени с почетен златен медал „100 години Борис Христов” за своята дейност по повод кампанията за честванията на 100 години от рождението на големия бас Борис Христов. Сред наградените са и двама наши съграждани – Красимира Филипова – директор дирекция „Съвременно изкуство и художествено образование“ в Министерство на културата и проф. Пламен Джуров – композитор, диригент и общественик.
На тържеството Момчил Георгиев – съветник на министъра на културата д-р Петър Стоянович и координатор на Националната програма за честването на юбилея на прочутия български бас, благодари на всички наградени с почетния знак за усилията им в популяризирането на творческото дело на големия ни оперен певец.
Честванията на 100-годишнината от рождението на забележителния оперен изпълнител Борис Христов са под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: