В Левски отбелязаха тържествено празника на града

18.07.2014 18:12

18.07.levski1

С грандиозно шествие на жителите на град Левски и гостите на града започна днес рожденият ден на Апостола на Свободата и празник на единствения града в България с името Левски. Пред паметника на Васил Левски се събраха признателните поколения да почетат паметта на най-светлата личност в нашата история. Празничен водосвет и молебен за здраве и благоденствие отслужи отец Християн Боянов с призив да се вслушваме в заветите на Апостола.

18.07.levski2
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави всички за празника, който носим в сърцата си с особен трепет и ни кара да се чувстваме горди, че градът носи името на най-светлата личност в нашата история. Жителите и гостите на град Левски поздрави и председателят на ОбС –Левски Дочко Дочев.

18.07.levski3
За празника поздравителни адреси изпратиха президентът на Република България Росен Плевнелиев, проф.Стефан Данаилов, кметът на община Свищов, народни представители от плевенски избирателен район от „Коалиция за България” и др. Празнична програма ”Левски, ти мой роден град” беше представена пред паметника на Апостола.

18.07.levski4

 

18.07.levski5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: