Нови осветителни тела монтират на площада

16.07.2014 15:56

16.07.lampi

Започна монтажът на новите стълбове и осветителни тела на територията на централната пешеходна зона, която се ремонтира основно. За пешеходните алеи и зоните на отдих са предвидени 78 броя 4-метрови стълбове и енергоефективни осветителни тела с модулни светлодиоди LED 50W. Корпусът на този модел осветител е от лят алуминий, а разсейвателят е изработен от поликарбонат.
Светлодиодите са с живот над 50 000 часа. Всеки от тях има монтирана специална оптична леща, осигуряваща необходимото за осветителните тела светлоразпределение. Новите стълбове са с вградено ел.табло и миниатюрен предпазител. Освен тях ще бъдат използвани и съществуващите 20 броя 16-метрови стълбове. На част от тях ще бъде преработена рогатката и ще се монтират прожекторни осветителни тела с металхалогенни лампи с мощност 250 W с индивидуална компенсация на реактивната мощност и корпус от алуминиева сплав. Осветителните тела са с кръговосиметричен и асиметричен рефлектор с тясно и широко светлоразпределение и защита от заслепяване.
Започна монтажът и на 72 прожектора за вграждане в земя в района на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Те са предназначени за архитектурно осветление на сградата с металхалогенни лампи 70 W и LED 3 W. Прожекторите могат да се регулират и насочват в две равнини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: