От Плевен стартираха регионалните кръгове на надпреварата „Optifuel Challenge 2014“ (видео)

15.07.2014 20:17

15.07.renault1

Със старт на база „Лабиринт“ или бившия ДАП-1 в Плевен днес започнаха регионалните кръгове на състезанието за ефективно шофиране на „Renault Trucks“ – „Optifuel Challenge 2014“. Шофьорите на камиони в България могат да се включат в надпреварата, за да управляват революционния товарен автомобил на производителя – камион „Renault“, гама T. Състезанието ще премине през седем български града в периода 15-31 юли, като освен в Плевен, надпревари ще има и във Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София.
Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от „Renault Trucks“ в Европа, Мароко, Русия и Тунис. Квалификациите в общо 18 държави ще определят топ 34, които ще се класират за глобалния финал в Лион, Франция, в края на октомври. Маршрутът на състезанията у нас ще бъде зададен предварително, а шофирането ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на средната скорост и средния разход на гориво за преминаване по трасето на всеки отделен участник спрямо експертът от „Renault Trucks“. Тримата шофьори с най-добър резултат от квалификациите във всеки град ще формират група от 21 финалисти, които ще се явят на националния финал на 2 септември в София. Победителят ще отпътува за Полша през септември за допълнително обучение-подготовка за глобалния финал във Франция, който ще се проведе през октомври в Лион.
В това обучение участие ще вземат и победителите от състезанията в останалите страни-участници от Регион Централна и Източна Европа – Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Голямата награда за българския финалист в „Optifuel Challenge“ е ваучер на стойност 1000 евро за продукти и услуги с марката „Renault Trucks“, а собственикът на компанията, в която работи, ще получи влекач „Renault“ от гамата Т за безвъзмездно ползване за срок от 3 месеца.
А ето как го правят австрийците:

#тагове:

НАЙ-НОВИ: