Ден на отворените врати организират в два социални центъра в Червен бряг

14.07.2014 14:50

14.07.cnst

На 17 юли (четвъртък) в Защитено жилище и Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в Червен бряг ще се състои ден на отворените врати в двете социални услуги. Домакин на събитието е Павлин Фильовски – кмет на община Червен бряг, а официален гост ще бъде Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето.
Проектът се финансира по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете“. По него Община Червен бряг разкри два типа резидентни социални услуги: Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца и младежи с увреждания и Защитено жилище за младежи с увреждания. Този проект е естествено продължение на успешно изпълнен от общината друг проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“, по който бяха изградени, оборудвани и обзаведени двете сгради. Капацитетът на ЦНСТ е 14 деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 29 години, в Защитеното жилище ще живеят 8 младежи, навършили 18 години.
От 20 януари в двете резидентни услуги започнаха да пристигат деца и младежи, напускащи специализираните социални институции (домовете за медико-социални грижи и домовете за деца с умствена изостаналост). До момента в ЦНСТ са настанени 8 деца и младежи, а в защитеното жилище – 4. За тях се грижат социални работници, медицински сестри, детегледачи, терапевти. Продължителността на проекта е 18 месеца, а стойността му е 288 602,94 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: