Триумф за плевенчани на международен турнир в Пловдив

13.07.2014 10:33

13.07.turnir

Две златни отличия спечелиха плевенските лекоатлети на проведеното в Пловдив вчера единадесето издание на международния турнир за жени и мъже в памет на треньорите Стефан Вулпев и Димитър Бахчеванов. Това информира plevensport.eu. Победите грабнаха Рената Петкова в дисциплината мятане на диск и Габриел Владимиров в сектора за скок на височина. Още двама атлети, които са родом от Плевен, но се състезават за клубове от други градове, извоюваха медали. Андриана Бънова триумфира в тройния скок, а Петър Кременски се окичи с бронза в бягането на 200 метра. В турнира, който се състоя на стадион „Пловдив“ взеха участие повече от 100 български лекоатлети, както и гости от Бахрейн, Катар и Ливан.
Във високия скок за мъже при отсъствието на двамата основни конкуренти през този сезон – плевенчанинът Тихомир Иванов и Виктор Нинов, за златния медал се пребори лекоатлетът на СКЛА Спартак (Плевен) Габриел Владимиров, който преодоля летва от 180 см в най-добрия си опит и изпревари с цели 30 см другия участващ тук скачач Виктор Маргаритов от Берое (Стара Загора).
Рената Петкова, която се състезава за другия плевенски клуб АК „Георги Дъков“, прибави ново златно отличие в своята колекция. Възпитаничката на Галя Николова се конкурираше в мятането на диск само с представителката на Атлетик (Пещера) Екатерина Фиданова. Плевенчанката направи пет успешни опита, но резултатът от първия й опит беше най-добър – 46.96 метра. Фиданова остана втора, но с доста по-слабо постижение – 28.26 м.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: