Плевенски танцьор грабна първа награда от международен фестивал

09.07.2014 13:27

9.07.obzorart

С високо отличие от второто издание на Международния фестивал на изкуствата „Морско конче“ – Обзор, се завърна единственият плевенски участник в него – Даниел Найденов. Талантливият 18-годишен плевенчанин е грабнал първа награда в раздел „Танцово изкуство“ в стил попинг. Дани получи наградата си официално днес в пресклуба на БТА от Мила Пендичева, председател на Сдружение „ОбзорАрт“, който организира проявата заедно с Фондация „Артист“ – София, ГИД Травел и Фондация „Морско конче“.
Самоукият майстор на набиращия скорост стил попинг, който е лауреат и на миналогодишния конкурс, буквално е събрал очите на публиката в морския курорт. Както самият той сподели, голямата му цел е да бъде приет за студент в НАТФИЗ, като се е насочил към пантомимата. „Това е едно изкуство, което доста се доближава до моя стил танци. Освен това, почти целият ми живот е преминал на сцена и искам и занапред да имам възможности за изява“, разказа той пред медиите. Даниел е свирил на пиано, бил е част от Детският самодеен театрален колектив „Луди млади“ при НЧ „Неофит Рилски 1872“ в Тръстеник, а публиката в Плевен го познава и от участията му в спектаклите на балетната школа при читалище „Съгласие“.
Мила Пендичева разказа, че в това издание на фестивала са участвали над 500 изпълнители от четири държави – България, Русия, Македония и Грузия, като не скри съжалението си, че от Плевен е имало само един представител. „Поканихме доста наши състави, но те имаха проблем с финансирането. От друга страна, всички останали участници бяха успели да си намерят различни начини за финансиране, за да могат да дойдат в Обзор“, посочи тя. Радостното е, че вече имаме заявки за предстоящото догодина трето издание на фестивала, като все пак се надяваме да се включат и повече плевенчани, допълни Мила Пендичева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: