Млада поетеса от Левски представи новата си стихосбирка пред русенска публика

07.07.2014 16:11

7.07.levski1

На 3 юли в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе бе представена втората поетична книга на младата левчанска поетеса Людмила Стоянова, носеща заглавието „Пъзел за пораснали“. Люси има честта да бъде първият човек, първият млад талант, който ние представяме в една съвместна инициатива на Дружеството на писателите в Русе и Регионална библиотека ”Любен Каравелов” – „Млади дарования в литературата”, сподели с гостите на проявата известната русенска поетеса, драматург, журналист и председател на Дружеството на писателите в дунавския град, Иглика Пеева.

7.07.levski2
Людмила Стоянова е от град Левски. Учила е „Изобразително изкуство” в СОУ ”Анастасия Димитрова” – Плевен, завършила е „Компютърни науки” в Русенския университет, а в момента учи магистратура „Европеистика и публична администрация” в РУ ”Ангел Кънчев”. Тя е репортер на в. ”Студентска искра” от 2012 г. На 16 години издава първата си книга „Камъчета от луната”, публикува в националния печат, правила е изложби на картини в страната и в БТА – София.
Втората й книга „Пъзел за пораснали“ носи белезите на духа на времето и показва ясната позиция на авторката, че в нашия живот има не само тъга, но и много светлина и надежда. „Пъзелът – това е нашето битие, нашият живот. Всички ние по някакъв начин сме свързани.. Хубаво е да осъзнаваме, че сме част от едно цяло, за да можем да направим картината на нашият живот по-пълна и по-красива… Затова трябва да пораснем – да надмогнем егото и низшите инстинкти“, каза младата поетеса за посланието на своята книга от 84 стихотворения, писани през последните 8 години.

7.07.levski3
Почитателите на поетичното слово имаха удоволствието да чуят музикална адаптация по стихове от „Пъзел за пораснали” и стихове, прочетени от Иглика Пеева. Младата поетеса отговори на всички въпроси на присъстващите на срещата, а те я поздравиха за поетичната й дарба с радост и пожелаха нови успехи. Сред тях бяха поети, преподаватели от РУ ”Ангел Кънчев”, студенти, близки и приятели. С пожелание за „много светлина и вяра в живота” към читателите Людмила подари три книги на домакините от Русенската библиотека.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: