Зад кулисите на площада – кой ще вземе поръчката за „боклука” на Общината?

03.07.2014 14:28

Двама са кандидатите за събиране и извозване на твърди битови отпадъци от населените места на територията на община Плевен, стана ясно този вторник при отварянето на документите за обществената поръчка. Това са „А.С.А България“ и обединението „Грийн Партнерс ВВВ“, научи Плевен за Плевен.

sesia
Процедурата се провежда от седемчленна комисия начело с главния еколог на община Плевен инж. Павлина Тодорова. Обществената поръчка е на стойност 5 милиона лева без ДДС и е за две години. Сметосъбирането и сметоизвозването обхваща 25-те населени места в общината – градовете Плевен и Славяново и 23 села.
Според условията, кандидатите трябва да доставят и разположат необходимия брой и вид съдове за събиране на отпадъци, както и да извозват боклуците до регионалното депо в землището на село Буковлък. Процедурата не е приключила, предстоят заседания на комисията по проверка на документацията и в по-късен етап отваряне на ценовите оферти на двамата участници.
Припомняме на нашите читатели, че една от кандидатстващите фирми, изпълняваше тези задължения редица години, след договор, подписан още при управлението на кмета Румен Петков…Същата, на няколко пъти сменя и собствениците на капитала си. Другата фирма, участваща в конкурса, е не по-малко „интересна”, с оглед на собственици и обединения…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: