„Куците тапири“, „Ангела Меркел“ и „Нещастниците“ мерят сили на футболен турнир в Плевен

27.06.2014 13:01

27.06.kamenitza

Тази събота и неделя на спортен комплекс „Замъка“ в Плевен ще се състои квалификационния турнир от 12-то издание на „Каменица Фен Купа 2014“. Това информира plevensport.eu. В него ще вземат участие 38 отбора, които ще се борят за 12 места даващи право за участие в полуфиналния зонален турнир, който ще се проведе на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна на 19 и 20 юли. В 1/2-финалната надпревара ще мерят сили тимовете от регион Плевен и регион Велико Търново. Квалификационния етап в нашия град ще започне на 28 юни от 9.00 часа с двубоя между отборите на Йолов 14 и Ливърпул. В първия кръг на плевенския турнир ще се играят 13 мача, победители от които ще продължат във втори кръг, където в 12 срещи ще бъдат определени тимовете, които ще се класират за зоналния турнир в Трявна.
Както и в предишни издания, така и сега сред отборите има доста интересни имена – Ангела Меркел, Бирените коремчета, Гръмотевична бира, Куците тапири, Нещастниците, Пепелянките, Северняшки ансамбъл, Хрътките и други.
Голямата награда за тазгодишните шампиони на „Каменица Фен Купа“ ще бъде посещение на мач на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро на бразилския национален отбор, който е един от фаворитите за спечелване на течащото в момента Световно първенство.
Освен поредната „бразилска авантюра“ за шампионите, другата голяма новина е стартът на „Дари гол“ – напълно нова социална кампания на Фен Купа, в която всяко попадение на „приятелите от квартала“ ще променя футбола и ще му помага да е по-близо до феновете. Всеки гол, реализиран по време на мачовете от „Каменица Фен Купа 2014“, включително квалификации, полуфинални турнири и национални финали, ще се равнява на един лев в специална благотворителна сметка. Събраните средства ще се използват за облагородяване на футболната среда в града на бъдещите национални шампиони на тазгодишното издание на Фен Купа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: