Малките творци от ЦРД – Червен бряг получиха поредните си отличия

25.06.2014 11:21

25.06.tvorci

Успешна творческа година отчетоха възпитаниците от Школата по изобразително изкуство при Центъра за работа с деца в Червен бряг. През годината своя творчески шанс там получиха близо 60 деца от първи до осми клас. Те успяха да организират и представят 4 големи изложби и участваха в 13 Национални и Международни конкурси.
Преподавателят на децата, Нина Горанова, използва последния час преди ваканцията, за да връчи на малките художници грамоти и медали, пристигнали от поредните им блестящи представяния. Те бяха от участията им в Националния конкурс „Детство мое” в Ловеч – първо място за Виктория Сашкова и трето за Лора Йошкова. На Областния конкурс „С очите си видях бедата” – две втори места за Божидар Маринов и Мария Василева и две трети – за Тони Костадинов и Цветелина Венова. Трето място за Магдалена Цекова от Националния конкурс „Крава, кравички, сирене и млекце” от Никопол и поощрителна награда за Камелия Илиева, още едно трето място за Мария Тодорова от друг престижен Национален конкурс – „Земята наш дом” в Силистра и от Националния конкурс „Мила Родино” в село Рупци. Две трети места от Националния конкурс „Моят малък свят” в Русе за Ивелина Петкова и Мария Тодорова и най-ценните им призове – първо място за Петя Спасова от Международния детски фестивал „Лачени обувки” от Берковица, както и едно второ за Ивалина Йорданова, трето за Тони Костадинов и поощрителна награда за Мария Тодорова от същия форум.
Удоволствието да връчат наградите на децата имаха секретарят на Община Червен бряг Антоанета Костадинова и Мариана Ценкова – старши експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: