Плевен отново се превръща в българската столица на модата

24.06.2014 13:45

24.06.parad

58-ото издание на шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата“ – Плевен 2014 ще се проведе на 29 юни, неделя, от 20 ч. на сцената на ДКТ „Иван Радоев“. Повече за него на пресконференция в пресклуба на БТА разказа актьорът Георги Ангелов, по чиято идея, режисура, постановка и хореография се провежда събитието. Парадът на модата е под патронажа на кмета на Община Плевен – проф. Димитър Стойков, а негови организатори са Община Плевен, Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ и Читалище „Лик“. Музикалното оформление е на Асен Антонов, а музикалната компилация – на Николай Колев.
Сред традиционните участници в Парада на модата ще бъде Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова, който ще представи колекция, посветена на лятото и включваща стилове като гръндж и пънк. След едногодишно отсъствие на сцената на Парада се завръща Димитър Кръстев, който ще ни представи тоалети във всички цветове на дъгата, а Теодора Кьосева участва с улична мода за младите хора и по-освободените жени. Един от четиримата дебютанти в Плевен ще бъде Александра Мешкова, която е завършила мода в Милано. Тя е подготвила две теми – авангардна и официална мода. Друга дебютантка е Марчела, която идва в нашия град с колекция детска мода, а също така отново ще видим тоалети на Дизайнерско студио „Модалаб“. Друго познато име на Парада на модата е варненката Галя Златева, която е подбрала мода за децата и авангардна мода за дамите.
Натали Александрова е друг дебютант в 58-ото издание на пъстрата проява. Тя е завършила мода в Нов български университет и е спечелила конкурс за специализация в Милано. Младата дама ще се представи изцяло с официална колекция, а Марта Мешинска от Плевен участва с колекция, вдъхновена от мисълта на дизайнера Емануел Унгаро „Луксът е въпрос на пари, елегантността – на интелект“. Първата й тема включва мода за младите майки, а втората е с акцент върху небрежната елегантност. Сред участниците е и Габриела Пекова, която също участва на днешната пресконференция. Тя е възпитаничка на ВСУ „Черноризец Храбър“ и прави дебют в Парада на модата заедно със своята майка Маруся Пекова.
Бижутата в спектакъла са дело на Мария Църкова, аксесоарите – на Елица Иванова и Ирина Кожухарова, а гримът е поверен на Снежина Желязкова. Освен талантливите манекени от школата на Георги Ангелов, на сцената ще се изявят Жени Василева и Боян Бончев от Клуб по спортни танци „Дъга“, както и попизпълнителите Магдалена Лунголова и Йоана Цветанова. Специално участие ще вземе и изключителният цигулар Чавдар Вълков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: