Отвориха се пукнатини по стените на детска градина „Яница” в квартал Дружба! Положението е тревожно!

23.06.2014 14:21

Сляганията на сградата продължават. Няма опасност от срутване, но положението е тревожно. Това заяви днес на брифинг за журналисти заместник-кметът по строителството арх. Трифон Иванов.

trifon

Според него са необходими минимум 50 хиляди лева за укрепване на сградата и ремонтни дейности. ОДЗ „Яница” и ОДЗ „Трети март” ще бъдат допълнително включени в списъка за ремонт на обекти с капиталови разходи, стана ясно на брифинга. За спешен ремонт на покрива на второто детско заведение ще бъдат отдлени 27 хиляди лева.
Плевен за Плевен припомня, че преди по-малко от 5 години в ОДЗ „Яница” бе извършен един от най-сериозните ремонти, наложен от нарушената строителна конструкция вследствие самоуплътняване, овлажняване и слягане на земните маси. Дейностите, на стойност близо 136 хил. лева, включваха площно запълване на празнини под подовата плоча чрез извършване на 300 бр. сондажа с инжектиране и запълване с циментов разтвор; заздравяване ивичните основи на сградата чрез по-дълбок сондаж с инжекционни микропилоти; цялостна подмяна на канализацията в административния блок; ремонтно-възстановителни работи в различните сектори на сградата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: