Проекта за развитие на туризма в парк „Кайлъка”, представи пред партньори екип на Областна администрация- Плевен

20.06.2014 13:56

Екип на Областна администрация-Плевен с ръководител доц. Климент Найденов посети община Еншеде, регион Твенте в Холандия, където участва в проучвателно посещение и среща на направляващ комитет по проект 1117R4 URMA “Urban-rural partnerships in metropolitan areas”/ “Градско-селски партньорства в метрополните зони“.

hol1
Представители на партньорите по проекта се запознаха с местни добри практики. В общините Борн и Еншеде те разгледаха два успешни проекта – на „Градска ферма“, която осигурява работа в селското стопанство на хора с увреждания и на Фондация „Ерве“ , която ангажира на работа безработни, които нямат право да се регистрират в местните Бюра по труда. Експертите почерпиха опит и идеи за подпомагане в социалната сфера посредством партньорства между общински и областни администрации. Те са разгледали и стопанство за отглеждане на грозде и производство на вино в тежки и неподходящи за дейността условия.

hol2
На проведената среща на Направляващия комитет екипът на Областна администрация- Плевен представи на останалите 8 партньорски организации проекта за развитие на туризма в парк „Кайлъка“ и настоящия етап на изпълнение на дейностите по него, както и проект „Изграждане на Областен информационен център“. И двата проекта са част от осемте добри практики за градско-селско партньорство, които екипът на Областна администрация – Плевен е предоставил за целите на проекта.
Добрите практики на област Плевен ще бъдат популяризирани на 7.10.2014 г. по време на деня на отворените врати в Брюксел. Там областта ще бъде представена като един от партньорите по проект URMA. Добрите практики ще бъдат включени в подготвяната „Работна книга“ ,която ще се издаде в рамките на проекта и ще бъде популяризирана на политическо ниво в цяла Европа. Дейностите на Областна администрация -Плевен в качеството й на партньор №9 по проекта ще бъдат включени в Наръчник с насоки за подобряване на регионалните и кохезионна политика на ЕС. Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: