И офисът на КТБ в Плевен клопна врати! Ексклузивно в Плевен за Плевен!

20.06.2014 14:47

Днес в Българската народна банка (БНБ) е получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка (КТБ), в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е поставена под специален надзор, съобщи централната банка. От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори. Ръководството на централната банка е в пряка комуникация с основните държавни институции. Междувременно от миноритарния собственик на КТБ – ВТБ – бе заявен интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ.

ktb5
Специалният надзор означава назначаване на администратори от БНБ, които да управляват институцията. Според банкери това би трябвало да успокои вложителите на банката, които са под голямо напрежение. Експертите все пак припомнят, че законът осигурява защита на влоговете при евентуален фалит на банка и възстановяването им в кратки срокове.
Днес пред централния офис на Корпоративна търговска банка (КТБ) на пл. „Гарибалди“ в София се изви опашка от 100 души, които чакат, за да изтеглят парите си от банката. Клонът на банката на ул. „Аксаков“ е затворен. Преди няколко дни опашка от вложители имаше и пред офис във Варна, информира сайтът вести.бг.

ktb4
Плевенският офис бе затворен днес за клиенти към 14.15 часа, като преди това представител на охраната разлепи на стената официални съобщения за клиентите.

ktb1 ktb2 ktb3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: