Руслан Мъйнов изпълнява завладяващи арии и канцонети с оркестъра на Русенската опера

17.06.2014 15:16

На 19 юни 2014 г. /четвъртък/ от 19 часа, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие”, е концертът на Руслан Мъйнов и Русалина Мочукова с оркестъра на Държавна опера Русе, диригент Владимир Бошнаков.

rus1
Уникалният теноров глас на Руслан Мъйнов и сопраното Русалина Мочукова, заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера – Русе ще изпълнят известни канцонети, оперетни и оперни арии от Пучини, Супе, Калман, Верди, Лехар, Щраус и др. Диригент е Владимир Бошнаков. Почитателите на класическата музика ще чуят още любимите канцонети “Санта Лучия” и “О, соле мио”, „Наздравица”(“Травиата”), ария на Силва (“Царицата на чардаша”) и ария на Калаф (“Турандот”).
Руслан Мъйнов е един от най-търсените и успешни актьори-комици в България. Докато е студент, участва в постановките на Младежкия театър „Хладнокръвно в Уестсайд“ и „Грешки от любов родени“ по Лопе де Вега. Малко по-късно става част от екипите на „Господари на ефира”, „Шоуто на Слави” и „Хъшове”. През 2007 г. става част от колектива на „Комиците” заедно с Христо Гърбов, Любо Нейков и Кръстьо Лафазанов. Напоследък Мъйнов играе в един от най-гледаните телевизионни сериали „Столичани в повече”. На концерта почитателите на популярния актьор ще го чуят и видят в образа на завладяващ изпълнител на оперетни и оперни арии, на канцонети. Той притежава изключителен теноров глас, който в комбинация с артистичния му талант, е обещание за великолепно преживяване.

rus3
Руслан Мъйнов ще излезе на плевенска сцена, заедно с младата и утвърдена оперна изпълнителка Русалина Мочукова. Тя е родена в столицата и през 2003 г. завършва магистърска степен по оперно пеене в НМА „Панчо Владигеров”. Дебютира едва 20-годишна в Националната опера и балет, като се представя с ролята на Церлина в в операта от Моцарт “Дон Жуан”. В репертоара й са включени: Елвира от “Пуритани” на Белини, Семирамида от едноименната опера на Дж. А. Росини, Лучия от едноименната опера на Гаетано Доницети, Виолета и Дездемона от оперите „Травиата” и „Отело” на Джузепе Верди, Микаела от “Кармен” на Жорж Бизе, Сузана и Графинята от “Сватбата на Фигаро” на Моцарт, Манон от едноименната опера на Жул Масне, , Мюзета от “Бохеми” на Джакомо Пучини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: