Утре внасят в деловодството на Парламента предложенията за промени в Наказателния кодекс

10.06.2014 9:32

10.06.roditeli

Близки на младежи, станали жертви на пътя, са внесли в Народното събрание предложения за законодателни промени, информира Нова ТВ. Четирима младежи катастрофираха на 5 май край град Луковит. Влади, Цвети, Ники и Иван тръгват към София, където Влади и Цвети трябвало да държат изпит, тъй като са студенти по право. На 5 км от Луковит обаче в тяхното платно връхлита БМВ и удря челно колата на младежите. Шофьорът Влади завърта волана на дясно. При удара умират той и момчето, което се вози зад него. Приятелката му Цвети е в кома, а третото момче е с по-леки наранявания. Лекарите в болницата в Плевен се борят за живота на Цвети.
Близки и приятели на младежите откриха дарителска сметка, с която се надяват да съберат пари, за да купят необходимите легла за реанимацията в Плевен. „Вече са постъпили са над 15 000 лева. Поръчан е един комплект легло и монитор, очаква се да дойде до седмица”, обясни майката на Цвети. Момичето е в реанимация, все още е на командно дишане. Лекарите се опитват да я събудят от медикаментозната кома.
Близките на пострадалите младежи обаче искат засилване на наказанията за нарушителите на пътя. „Исканите от нас промени бяха изготвени с много голямо желание от представители на Окръжен съд – Плевен. Бяха внесени в Народното събрание. Очаквам в утрешния ден да бъдат внесени в деловодството на НС”, заяви пред Нова телевизия Галя Горанова, майка на Влади.
Почернената майка заяви още, че на призива, който са отправили предишния път от ефира на Нова, са се отзовали депутати от регионите Ловеч и Плевен, както и представители на всички парламентарно представени партии. Майката заявява, че към момента тези хора ги подкрепят. Най-леко пострадалият в катастрофата Иван също призова за законодателни промени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: