23-годишна студентка от Левски представи втората си поетична книга

09.06.2014 16:06

9.06.levski1

„Пъзелът това сме ние. Това е усещането ни за живота. Това е животът”, казва 23-годишната студентка от Левски Людмила Стоянова за новата си стихосбирка „Пъзел за пораснали“. Осем години след първата си стихосбирка „Камъчета от Луната” тя ни представя своите прозрения за смелостта, страха, истината, любовта и вярата. Като проводник на човечност и доброта, с дълбочина на чувството и мъдрост, те идват в поезията й и докосват читателя.

9.06.levski2

В новата книга на Люси се преплитат различни теми и мотиви, но техен обединителен център е позицията ѝ, че в този наш живот има път, светлина и надежда. Разбира се и любов, неизразима като шепота на вятъра, или като звезда, изгряла в стаята сред здрача на нощта. В своите търсения младата авторка се домогва до интересни, преодолели познатите щампи и клишета поетични образи и метафори, които са знак за художествената и дарба.

9.06.levski3
В поетичната книга, издадена с помощта на кмета на Община Левски Любка Александрова са събрани 84 стихотворения, писани през последните осем години, разделени в четири цикъла. Първият рожден ден на „Пъзел за пораснали” на Людмила Стоянова беше в края на май. Участници и гости на премиерата бяха плевенската поетеса Христина Комаревска, поетът Васил Аврамов, Петя Чолакова –главен експерт „Образование ,култура и спорт” при Община Левски, учители, художници, приятели на изкуството и културата. Всички имаха удоволствието да чуят музикална адаптация по стихове от „Пъзел за пораснали”. Людмила получи много цветя и радостното признание на първите си читатели. Общинска библиотека „Веселина Геновска” получи дарение.

9.06.levski4
В началото на юли предстои второто представяне на книгата в Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: