КЗК отмени решение за избор на изпълнител в обществена поръчка на ВиК – Плевен

09.06.2014 15:29

9.06.vik

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на управителя на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД- Плевен за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Денонощна въоръжена охрана на обекти на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД- Плевен”, открита с Решение № 306/13.08.2013 г. на възложителя. Това съобщиха от комисията. Проучването по преписката показа, че оценителната комисия не е изпълнила правилно задължителните указания на КЗК в предходно решение по същата процедура от м. януари т.г. При повторното разглеждане на офертите комисията е приела без забележки финансово-икономическата обосновка на един от класираните на първо място участници – „Балкан секюрити” ЕООД за предложената цена на охранител. В обосновката липсва информация за включените осигуровки от работодателя, възнаграждение за прослужено време и нощен труд, съобразно наредба за структурата и организацията на работната заплата.
КЗК приема, че участникът е следвало да представи усреднени стойности за съответния клас прослужено време, както и да предвиди в ценообразуването си възнаграждение за нощен труд, тъй като предметът на процедурата задължително предполага такъв.
С оглед на установеното комисията приема, че участникът не е обосновал предложената цена за един охранител в съответствие с изискванията на закона и утвърдената документация по процедурата, поради което връща обществената поръчка за ново разглеждане и оценка на техническите предложения съобразно мотивите в решението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: