Успех, но в дясното политическо пространство, пожела на АБВ депутатът Димитър Кочков

02.06.2014 18:19

2.06.bsp

Анализ на резултатите от евроизборите, постигнати от БСП в Плевенска област, направи на пресконференция днес областният лидер на столетницата Мирослав Михайлов. Темата, също така, бе коментирана от областния управител Илиян Йончев и депутатите от „Коалиция за България“ Димитър Кочков, Петър Дулев и Васил Антонов. Михайлов посочи, че социалистите са втора политическа сила в областта след ГЕРБ с 22.82%, а БСП е първенец в общините Белене, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Искър, Гулянци и Пордим. Областният лидер на БСП направи и паралел с резултатите, постигнати от партията в национален мащаб, подчертавайки, че в нашата област червените са постигнали с 3.88% по-висок вот, а Плевенска област се нарежда на седмо място по резултат, получен от „Коалиция за България“ в страната. „Фактът, че не успяхме да се преборим за първото място в областта, каквато бе амбицията ни, няма как да ни удовлетворява. За нас този резултат е повод за сериозен анализ за разположението на политическите сили в общините и областта като цяло. Догодина са местните избори, а както е известно, за болшинството от хората те са много по-важни от евровота“, обобщи областният председател на БСП – Плевен.

2.06.bsp1
Михайлов бе предпазлив в коментара си дали ще има кадрови промени в БСП след изборите. Той посочи, че в края на седмицата предстои заседание на Националния съвет на партията, след което ще има заседания и на областните съвети и на общинските структури. Въпреки че всеки от нас има своя позиция, едва ли можем да се ангажираме еднолично с коментар по темата, посочи той.
Като причина за незадоволителния резултат на БСП в Плевен Димитър Кочков изтъкна „сериозната демотивираща роля на АБВ“. Движението на Първанов не постигна кой знае какви убедителни резултати в региона, но повлия сериозно на нашите гласоподаватели и успя да ги разколебае, посочи той. Въпреки това, Кочков пожела успех на АБВ на следващите избори, но като партия в дясното пространство, където по думите му е мястото й.
Че резултатите не могат да бъдат повод за радост категоричен бе и Васил Антонов, който посочи, че едва ли някой от активистите на БСП си е представял партията като втора политическа сила. Той не скри, че е останал изненадан от голямото предимство на ГЕРБ в Плевен. Очакванията ни бяха за по-слабо представяне на ГЕРБ, с оглед случващото се в момента в града, не скри той. По думите му, евроизборите са показали, че в Плевен дясното пространство се представя от ГЕРБ, а не от Реформаторския блок, който реално е отсъствал, според народния представител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: