Илиян Йончев за ръководството на Общината: Едно е да искаш, друго – да можеш, а трето да го направиш

02.06.2014 17:12

2.06.yonchev

Остра критика по повод работата на общинска администрация отправи на пресконференция днес областният управител Илиян Йончев. Когато местната власт има нужда от помощ, я получава веднага от нас, но след това не продължава да си върши работата по най-добрия начин, заяви той и даде няколко конкретни примера. Един от тях бе свързан с неделния автопазар пред зала „Балканстрой“. „Ако си спомняте, в края на миналата година проф. Стойков ме помоли да помогна за решаването на този проблем, моят екип направи всичко в съвсем кратки срокове и успяхме да предоставим за това начинание имот в Брестовец. За съжаление, оттогава насам по този въпрос не е направено нищо“, посочи Йончев. „Да не говорим за Кайлъка, където Община Плевен има няколко имота, които са в окаяно състояние. А в същото време на пресконференция председателят на Общинския съвет заявява: „Държавата да даде Кайлъка на Общината и да отпусне финансиране, а ние ще го поддържаме“та те не могат да поддържат града, който целият е обрасъл в бурени, та камо ли да стопанисват този голям обект“, подчерта областният управител.
Друг пресен пример, даден от губернатора, бе искането на Общината да й бъде предоставен Скобелевият парк, а както самият той посочи една от емблемите на Плевен в момента прилича на джунгла. За детската градина повтарям постоянно – строи се вече цяла година, а трябваше да е готова около Нова година. Там не се работеше, само когато валеше сняг и вероятно със заместника ми Мирослав Михайлов ще трябва да сезираме компетентните органи за това какви документи и как се представят, за да се види дали има нарушение с бюджетни средства, сподели пред медиите Илиян Йончев. Във фокуса на коментара му попадна и прословутият басейн. „Навремето Бойко Борисов отпусна средства за изграждането му, но незнайно защо местната администрация се нагърби с дейности, които не може да финансира. А общини като Червен бряг и Левски имат собствени структури, които финансират басейните там – толкова зле ли е Плевен“, попита риторично Йончев.
Губернаторът се спря и върху темата за изграждането на новата мултифункционална спортна зала – проект, одобрен от Правителството на две фази, за който, обаче, още няма пусната процедура за обществена поръчка. А дали и след като залата стане готова, кметът на Плевен няма да я обяви под наем, тъй като може би Общината няма да има средства да я поддържа, предположи Илиян Йончев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: