Ден на отворените врати организира ДЦВУ – Плевен

26.05.2014 12:03

26.05.dcvu

На 28 май от 9.30 до 12.30 и от 14.00 до 15.30 часа Дневен център за възрастни с увреждания – Плевен отваря врати, за да запознае отблизо с дейността си обществеността, информират от пресцентъра на Община Плевен. Центърът предлага комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на лица с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Потребителите му са на възраст между 18 и 60 г.
В рамките на Деня на отворените врати всеки може да посети Дневния център и да се включи в неговите дейности, да се потопи в ежедневието му и по желание да участва в заниманията по трудотерапия, в спортните игри, в изработването на изделия от различни материали, да се запознае и поговори с хората с увреждания.
„За да могат да водят сравнително самостоятелен живот, лицата с увреждания трябва да бъдат приети от общността. Най-добрият начин за това е да общуват и да споделят общи преживявания. Бъдете част от света на хората с увреждания поне за един ден и помогнете те да се чувстват по-добре в живота в нашия град“, апелират от ДЦВУ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: