Екипи на плевенската Пожарна са инспектирали изборните помещения

23.05.2014 13:34

23.05.pojarna

Във връзка с осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението в периода на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май от страна на структурните звена при ОУПБЗН – Плевен се организираха и извършиха проверки в обектите, свързани с изборния процес (помещения и сгради, в които са обособени изборни секции, помещения за съхранение на изборните книжа). При проверките основно внимание бе обърнато на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряването на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене, осигурените условия за успешно пожарогасене.
С оглед осигуряване на пожарна безопасност на избирателните секции, както и за спазване на конкретни изисквания касаещи пожарна безопасност се изпратиха писма с превантивен характер до председателя на РИК – Плевен с копие до председателите на СИК и до ръководителите на обекти, в които са обособени избирателни секции.
На членовете на СИК от страна на службите за ПБЗН при ОУПБЗН – Плевен бе проведен инструктаж по въпросите, касаещи осигуряването на пожарна безопасност в деня на изборния процес – 25 май. Извършена е проверка на пожарната техника, намираща се на оперативно дежурство и резерв, както и на свързочните средства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: