Търси се организатор на тазгодишните Лауреатски дни „Катя Попова“

22.05.2014 8:48

22.05.laureatski

Публична покана за обществена поръчка с предмет „Организация и провеждане на ХХІX Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” публикува на страницата си Община Плевен. Учреден през 1966 като ежегоден празник, фестивалът от третото си издание носи името на оперната прима Катя Попова (1924 – 1966). Със своята периодичност – през година, той представя постиженията на новата генерация в европейското и световно изпълнителско майсторство, успехите на българската певческа и инструментална школа.
По регламент участниците във Фестивала трябва да не са по-възрастни от 30 години за инструменталисти и 32 години – за певци, да са носители на награди и лауреатски звания от утвърдени престижни международни и национални музикални конкурси в предхождащите три години преди поредното издание на Лауреатските дни. За тази календарна година фестивалът, който няма конкурсен характер, ще се проведе в периода 1 септември – 31 октомври в най-малко 4 концертни вечери, като концертите от поне 2 вечери ще се осъществят с пълен симфоничен състав на оркестъра. Във Фестивала трябва да вземат участие като гост- изпълнители, най-малко 4 броя чуждестранни участници.
Прогнозната стойност е 41 667.67 лв. без ДДС, а критерият за възлагане е икономически най-изгодната оферта. Срокът за получаване на офертите е до 17 ч. на 30 май.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: