1500 посетиха Панорамата по време на „Нощ в музея”

19.05.2014 16:08

По повод Международния ден на музеите 18 май , Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” се включи в европейската инициатива „Нощ в музея” за осми пореден път и отвори свободно врати за посетители на 17 май

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Както всяка година, проявата започна с представяне на образци хладно и огнестрелно оръжие от Руско-турската война 1877 г., използвани в трите армии. Показани бяха характерните за руската армия пушки „Крънка” и „Бердана 2” и револвер „Смит и Уесън”, използваните в румънската армия „Драйзе” и „Пибоди” и основното въоръжение на турската армия – „Уинчестър”, „Ремингтон” и „Снайдер”. Сред образците хладно оръжие можеха да бъдат видени сабя офицерска Солинген, шашки казашка и драгунска, тесак и пики. Поради очаквано големия интерес на посетителите и желанието на малки и големи да се докоснат до ценните експонати, презентацията на оръжие продължи през цялата вечер.
За ценителите на оперното изкуство организаторите поднесоха концерт на две млади и талантливи оперни певици Гиргина Гиргинова – сопран, солист на Русенската опера и Вера Гиргинова – сопран. Подходящо подбраните произведения на композитори, сред които Бах, Пучини, Вивалди, Цезар Франк и др, както и изключителното чувство и артистизъм на изпълнителките, създадоха неповторима атмосфера и дадоха възможност на публиката да се потопи в прекрасния свят на оперното изкуство и да се наслади на техния талант. На рояла – Светослав Лазаров.
По време на „Нощ в музея” през залите на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” преминаха повече от 1500 посетители.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: