Четирима състезатели на СКШ „Плевен 21“ с право на участие в „Надеждите на света“

14.05.2014 16:50

Валентин Митев, Давид Цветанов, Захари Иванов и Виктор Тодоров спечелиха право на участие в 11-то издание на международния шахматен фестивал „Надеждите на света, който ще се проведе от 23 юни до 3 юли в кк Св.Константин и Елена, край Варна. Освен четирите момчета на плевенския клуб, на разноски на организаторите от ШК „Веселин Топалов 2006“ Варна , ще играят още 5 шахматисти, излъчени от проведената в Плевен верига „Млад гросмайстор“. Това са Гергана Димитрова и Никол Илиева, състезателки на ШК „Михаил Тал “ Червен бряг, Владимир Върбанов от СКШ „Спартак Плевен 21“ и Георги Игнатов и Стивън Василев от ШК „Враца “ Враца.

kupa1

Шахматистите придобиха правото да представят страната ни на международния турнир във Варна след проведения на 3, 4 и 5 май в град Трявна Национален турнир „Надеждите на България“. Надпреварата е част от програма, финансирана от фондация „Америка за България“, в която като партньори са включени 5 български града, водещи в детско- юношеския шахмат. Това са центровете Варна, Шумен, Плевен, Благоевград и Пловдив. Вече втора учебна година треньори в петте града провеждат безплатно обучение на групи начинаещи в училища и детски градини. Тези деца впоследствие се включват в петте ежемесечни турнири от веригата „Млад гросмайстор“.
Класираните до 4 място по възрастови групи 8, 10, 12 и 16 години продължават да се състезават в Трявна. След изиграването на 7 кръгов турнир на едночасова контрола от общо 105 участника се определят 20 финалисти, които образуват 5 отбора на България.

kupa2
Във възрастова група до 8 години в отбора влезе Виктор Тодоров, който зае 4 място с 5 точки.
В отбора до 10 години от Плевенски регион попадат Валентин Митев, Захари Иванов и Стивън Василев. В техния турнир едноличен победител стана Валентин, който натрупа 6,5 точки и спечели трета национална купа за тази година. С по 5 точки трето-четвърто място заемат Захари и Стивън
В групата до 12 години напред продължават Владимир Върбанов и Георги Игнатов, заели съответно 2 и 4- то място с по 5 точки.
В отбора до 14 години попадна Давид Цветанов, с актив от 4,5 точки и спечелено второ място.
При най-големите до 16 години право да участват в международния фестивал получиха Гергана Димитрова и Никол Илиева, които заеха 3 и 4-то място с по 4,5 и 3,5 точки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: