Ученици от СОУ „Стоян Заимов“ представят детските си мечти в Къщата на художниците

12.05.2014 13:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Общинската галерия „Къща на художниците“ на 13 май от 17.30 ч. СОУ „Стоян Заимов” – Плевен представя изложбата „Детски мечти” с творби на ученици от паралелката с разширено изучаване на изобразително изкуство в началната степен на училището с преподавател Данаил Ананиев. В изложбата са показани живописни и графични творби, рисунки върху платно и фаянс, както и произведения на приложното изкуство.
В изложбата се представят 21 автори. Живописните и графичните творби се отличават с тематично разнообразие. Учениците показват рисунки върху платно, изпълнени в различни живописни техники. Графичните творби, изпълнени върху цветен восъчен картон се отличават с много интересни хрумвания и идеи и носят жизнерадостно настроение. В приложните пана са използвани умело природни материали.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Това е поредната станала вече традиционна изложба на учениците от СОУ „Стоян Заимов”. Учениците на Данаил Ананиев са носители на много награди от международни и национални конкурси. Вече 23 години Данаил Ананиев е преподавател на паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Той е завършил Шуменския университет „Св. Епископ Преславски”. Носител е на Първа професионално-квалификационна степен и на много дипломи и грамоти за високи постижения. Автор е на много публикации свързани с педагогиката. Удостоен е с почетното отличие на МОН – орден ”Неофит Рилски” и званието „Учител на годината”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: