8 нарушения в 3 болници за 5 дни, констатира Здравната каса

07.05.2014 13:21

През първо тримесечие на тази година РЗОК-Плевен е осъществила контрол върху изпълнението на договорите с изпълнителите на болнична медицинска помощ, като е извършила 56 бр. проверки. За същия период на 2013 г. броят им е бил 42, отбелязва се ръст от около 33%.

rzok
През отминалите почивни дни – Великденски празници и почивните дни от 1 май до 6 май, контролни екипи на РЗОК-Плевен осъществиха проверки за непосредствен контрол на ЛЗБП на територията на областта.
Резултатите са следните: За периода 21.04.2014 г.-25.04.2014 г. обект на проверка са били пет ЛЗ за болнична помощ. Констатирани са общо осем броя нарушения в три от проверените болници. Видовете нарушения са:
В пет случая, в медицинската документация не са отразени декурзуси за обективното състояние на пациента, с които се обективизира непрекъснатост на грижите. При проверка за реално присъствие на хоспитализирани пациенти е установено, че двама хоспитализирани пациенти отсъстват от отделенията и територията на болниците. В един от случаите е установена липса на епикриза в медицинската документация на пациент /ИЗ/.
За периода 01.05.2014 г.-06.05.2014 обект на проверка са били четири ЛЗ за болнична помощ. Констатирани са четири бр. нарушения в една от болниците. Нарушенията са в лечебно-диагностичния алгоритъм. За констатираните нарушения РЗОК-Плевен ще наложи предвидените в закона санкции, информират от Здравната каса в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: