С тържествена церемония бе закрита ХХХI Балканска математическа олимпиада 2014 в Плевен

07.05.2014 8:30

olimp1

Вчера в ДКТ“Иван Радоев“ се проведе церемонията по официалното връчване медалите на отличените участници в ХХХI Балканска математическа олимпиада 2014. Припомняме, че тазгодишното издание бе своеобразен тридесети юбилей на Международното съревнование, проведено за първи път през 1984 година в Гърция.

 

Организатори на авторитетното събитие са Министерство на образованието и науката, Съюз на математиците в България и Община Плевен. Участваха отбори от 20 държави, между които освен официалните Балкански страни, присъстваха и Великобритания, Италия , Саудитска арабия и др. 8 от участниците постигнха максималния брой от 40 точки и получиха златни медали, връчени им от кмета на Плевен проф. Стойков.

olimp3

В отборното класиране първа стана Турция, следвана от първият отбор на България и Румъния. Церемонията по награждаването уважиха и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и народният представител Владислав Николов, секретарят на Областна администрация Плевен – Емил Димитров, както и общински съветници, преподаватели и делегации от страните участнци. По мнението на всички, организаторите от СМБ-секция Плевен се справиха отлично с логистиката и перфектните условия за провеждането на събитието.

olimp2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: