Само една точка раздели България от първото място в отборното класиране на Балканската математическа олимпиада в Плевен

06.05.2014 13:06

Само една точка раздели България от първото място в отборното класиране на Балканската математическа олимпиада в Плевен. Първият ни отбор завоюва престижното второ място, като отстъпи в надпреварата единствено на отбора на Турция.

sponsor7
Както вече Плевен за Плевен писа, от 2 до 7 май градът ни е домакин на ХХХI Балканска математическа олимпиада 2014. Вчера бе същинското състезание, където момичета и момчета от 20 отбора решаваха 4 задачи в продължение на 4 часа и половина. Състезателната тема бе комплектована от международно жури с председател проф. Олег Мушкаров, член кореспондент на БАН и зам.-директор на Института по математика и информатика. Най-добре представилият се българин на олимпиадата е дванадесетокласникът от Математическата гимназия във Варна – Марк Андонов.

sponsor10
Припомняме, че тази вечер от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев” ще започне тържествената церемония по награждаването на участниците в най-престижното математическо състезание за тази година. Очаквайте подробности и много снимки само в Плевен за Плевен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: