Днес е последният ден за деклариране на доходи, получени през 2013-та, и за внасяне на данъка

30.04.2014 14:05

Днес, 30 април, изтича крайния срок за деклариране на  доходи получени през 2013 година, както и за внасяне на дължимия остатък без лихва. Ставката за годишно облагане на доходите е непроменена – 10%.

napi

Към момента в офис  на НАП Плевен са приети общо над 15 800 броя годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица. Очакванията са в днешния  ден да бъдат подадени още около 1000 – 1200 броя декларации, част от които по пощата с обратна разписка на адреса на офис Плевен –  ул.“Дойран“ № 43. Салонът за обслужване на клиенти работи без прекъсване на обяд, за да могат гражданите, които са на работа да бъдат обслужени по време на обедната им почивка, както и след края на официалното работно време за да бъдат обслужени всички чакащи.  Клиентите на НАП могат да платят без такса данъка върху доходите на банковите гишета на четвъртия етаж в офиса на агенцията.

Данъчните декларации се подават от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в компетентната дирекция на НАП – по постоянен адрес за физическите лица. Тя може да се подаде по Интернет, по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции, където служителите на „Български пощи“ издават входящ номер. На интернет страницата на НАП  ще намерите и декларация за облагане на доходите с баркод, която автоматично изчислява дали дължите или сте надвнесли данък. Всеки, който пусне данъчната си декларация по електронен път и плати дължимия налог по електронен път, получава 5% отстъпка от сумата за довнасяне, ако е изпълнено условието да има редовно превеждане през отчетната година на авансови вноски.

НАЙ-НОВИ: