Левицата в Плевен: Кмете, бъди мъж! Подай оставка незабавно!

29.04.2014 14:25

 

Кмета на Плевен проф. Стойков да подаде незабавно своята оставка пред председателя на Общинския съвет и всички съветници, призоваха днес на пресконференция от групата общински съветници от БСП.

bsp

Те ще инициират още днес подписка за събиране на една трета от парафите на местните парламентаристи, с цел – извънредна сесия на Общински съвет Плевен. Лидерът на групата на социалистите – Чавдар Велинов заяви, че започват преговори с всички групи, представени в местния парламент, включително и с тази на съветниците от ПП ГЕРБ, за уточняване на дневния ред на евентуалното извънредно заседание.
На пресконференцията стана ясно, че изразената позиция от съветниците е официалната позиция на общинската организация на БСП в Плевен. От Левицата ще търсят всички законови варианти за сваляне на кмета Стойков – чрез сезиране на Общинската избирателна комисия за неправомерната му работа на 3 места, чрез санкция на областния управител до компетентните органи, чрез широка подкрепа на идеята от гражданите на Плевен. Надяваме се, проф. Стойков да постъпи мъжки и сам да подаде своята оставка, коментира общинският съветник от БСП Ева Маринова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: