Ръководството на МУ се отчита за първата година от своя мандат

24.04.2014 10:51

24.04.mu

Днес в зала „Асклепий” на Ректората Медицински университет – Плевен провежда Общо събрание, на което Академичното ръководство представя отчет за постигнатото по основните направления на дейност на висшето училище за изминалата първа година от четиригодишния си мандат на управление. Общото събрание на висшето училище включва в състава си всички хабилитирани преподаватели (доценти и професори), които по закон представляват 70% от числения му състав, а останалите 30% са представители на нехабилитираните преподаватели (асистенти), както и студенти, докторанти и представители на администрацията.
През 2014 г. академичната общност чества 40-годишен юбилей от полагане на основите на висшето училище в Плевен през 1974 г. Своя отчетен доклад ректорът проф. д-р Славчо Томов започна именно с думите, че в годината на юбилея на МУ-Плевен Академичното ръководство отбелязва първата година от поемането на управлението, което е повод за равносметка на постигнатото, за изводи и очертаване на ясни цели, за да може академичната общност да продължи уверено по пътя на утвърждаване и издигане на авторитета на плевенската Алма Матер.
В своето изложение проф. Томов подчерта, че през подотчетния едногодишен период на управление Ръководството е положило огромни усилия, вложило е много енергия, ентусиазъм и средства, за да съхрани и издигне съвременния облик на висшето училище като модерен образователен и научноизследователски център със стабилни позиции на картата на висшето медицинско образование у нас и в чужбина. Днешните добри резултати са плод на едногодишния труд на всеки един представител от ръководния екип на МУ-Плевен, който пое, управлява успешно и доразви своето направление на дейност – учебна дейност, научноизследователска дейност, качество и акредитация, европейска интеграция и международно сътрудничество, университетско-болнична координация, следдипломно обучение, финансово управление и стопанска дейност. Тези резултати, обаче, не биха били възможни без подкрепата на цялата академична общност, на всички преподаватели, на административния персонал, на всички студенти и докторанти, каза проф. Томов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: