Главен инспектор Каменов след втория палеж: Засегнати са икономически интереси на криминалния контингент

15.04.2014 13:38

„Вторият опит за палеж на жилището ми е изключително нагло и цинично престъпление, защото се посяга на държавността”, заяви днес на пресконференция директорът на ОД на МВР-Плевен главен инспектор Йордан Каменов. Опитът за палеж е станал от 1 до 3 ч. на 12-ти срещу 13-ти април. Използвана е същата запалителна течност, като при предходния опит на 1 март. Сега е поставен памук в ключалката на входната вратата. За щастие в жилището не е имало никого.

dddd2
„Един и същ е почеркът и на двата опита за палеж на жилището ми”, коментира главен инспектор Каменов. Директорът на полицията в Плевен допълни, че са изготвени психопортрети на поръчителя, извършителя и помагача. След второто престъпление първоначалните 6 версии, по които е работено, са сведени до две. „Лични мотиви са изключени, престъплението е насочено към директора на полицията в качеството му на държавно длъжностно лице”, заяви Каменов.
Вероятно става въпрос за засегнати икономически интереси на лица от активния и криминален контингент на територията на Областната дирекция – предимно по отношение на ДДС-измами, трафик на хора, проституция, незаконна търговия с акцизни стоки, най-вече цигари, както и противодействие на кражбите. По думите на главен инспектор Каменов поръчителят на престъплението може и да е в чужбина, от където ръководи престъпната си дейност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: