Злато за възпитаник на МГ „Гео Милев“ от Националната олимпиада по физика

14.04.2014 9:40

14.04.mg

С церемония по награждаването на изявилите се ученици в Казанлък бе закрита 46-ата Национална олимпиада по физика за ученици от VII до XII клас, информира Агенция „Фокус”. Организаторите на проявата бяха ПМГ „Никола Обрешков”. Министерство на образованието, РИО на МОН – Стара Загора, Община Казанлък. Участие взеха 118 млади физици от цялата страна.
В групата 10-12 клас, от която бяха излъчени и първите десет физици, които ще бъдат в разширения национален отбор на България за Международната олимпиада по физика в Казахстан, дванайсетокласничката от Природоматематическата гимназия в Казанлък Катерина Найденова бе класирана на първо място, втори е съученикът и от 11 клас Ангел Шерлетов, а трети възпитаникът на Американския колеж в София Виктор Иванов.
С първи места в 46-ата олимпиада в групите на 7, 8 и 9 клас съответно са Иван Мавров от Софийска математическа гимназия, Александър Атанасов – МГ „ Гео Милев” – Плевен и Александър Щедрицки – МГ – София. Наградният фонд на олимпиадата бе осигурен от Община Казанлък.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: