Договорът за ремонт на контактната тролейбусна мрежа вече е факт

11.04.2014 12:47

11.04.dogovor

Подписването на договора с избрания изпълнител на обществената поръчка за „Реконструкция, подобрение, разширяване и оптимизиране на тролейбусната мрежа – инженеринг” в рамките на проекта на Община Плевен „Интегриран градски транспорт на Плевен” по ОПРР се състоя днес в Заседателната зала на Общината. Своите подписи под документа поставиха управителят на фирма „Тролейбусен транспорт“ – инж. Ангел Несторов и шефът на фирмата-изпълнител инж. Камен Василев.
Договорът е на стойност 7 499 222 лв без ДДС, а повече подробности сподели инж. Ангел Несторов. Той се състои от два компонента, като първият е изграждането на нова контактна мрежа около 11 км еднопосочна дължина. Новите участъци са ул. „Сан Стефано“ – РИМ – Втора клинична база; ул. „Сан Стефано“ – бул. „Христо Ботев” – Гробищен парк – жк „Кайлъка”; ул. „Сан Стефано“ – ул. „Трети март“ и от Трудовото поделение до незавършената АГ клиника в „Дружба“. Вторият компонент включва ремонт на съществуващата контактна мрежа и пет от най-възловите кръстовища. Пълен ремонт ще бъде извършен на два от най-натоварените участъци.
Инж. Несторов отбеляза, че съществена част от ремонта е и въвеждането на новите автоматични стрелки с дистанционно управление. Това ще позволи увеличаване скоростта на движение на тролейбусите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: