Кунева в Плевен: Опасно е социологията да се опитва да трасира нечестните избори

10.04.2014 19:06

10.04.reformatori

Реформаторският блок поставя в центъра на приоритетите си България да е в основата на Европейския енергиен съюз, защото това ще даде 30% по-ниска цена на газа за гражданите и индустрията. Това заяви на пресконференция днес в Плевен водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева.
На въпроси за атаките срещу Блока, говорителят на РБ Радан Кънев каза, че който не е атакуван, той нищо не променя и Блокът получава тези атаки, защото е единствената сила, променяща статуквото. Дали са през БСП, ДПС, Бареков, „Атака“, но клеветите идват от политическата мафия и нейните клонинги, допълни Кънев. Само РБ постави въпроса за „Южен поток“ и да не се вади газовата политика на България от рамките на европейските правила. Извън ЕС се краде по-лесно. Ние изригнахме срещу кражбите в енергетиката и политическата мафия ни отговори яростно, бе категоричен Радан Кънев.
На въпрос за социологическите проучвания от последните дни, председателят на предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски каза, че данните показват как социологията се манипулира с политически цели от опонентите. Той се аргументира с това, че две от последните изследвания са заложили на нереалистична избирателна активност от 53% и 58%. Такава няма дори в Германия, в която активността е най-високата при евроизбори, нито пък в България при парламентарни избори, посочи Лукарски.
Меглена Кунева обясни, че РБ се занимава с политика, а не със социология. В нашата листа всички сме равни. Радан е последен в листата, но който иска да го подкрепи, посочва преференция. Ако искат да подкрепят мен или Божидар, посочват някой от нас – ние сме екип, подчерта Кунева, като добави, че Блокът дава на хората знанието, опита и доброто име в Европа, което лично тя има.
По думите й, е опасно социологията да се опитва да трасира нечестните избори. 23% корпоративен и купен вот са данните за България от последните избори. Няма да спрем – реформите са промяна за добро в живота на хората и това са нашите цели. За съжаление всичко в България е за продан, но Реформаторският блок не се поддава на това, каза още Кунева, като добави, че управляващите не са направили нищо в най-чувствителни области като изчистването на списъците от „мъртви души“, електронното гласуване, активната регистрация, овладяването на купения вот. Меглена Кунева добави, че лавината от негативни социологически прогнози вече има обратен ефект и мобилизира симпатизантите на Блока. На местно ниво хората се познават и знаят, че са реформаторското мнозинство и са се събрали да работят заедно, преди РБ да се инициира като съюз, каза още тя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: