Халва, яйца и зехтин са сред унищожените в областта храни от началото на годината

09.04.2014 13:54

9.04.odbh

От началото на 2014 г. до момента Областната дирекция по безопасност на храните в Плевен е извършила 719 проверки в предприятия за производство на храни, информира на пресконференция днес нейният директор д-р Иван Йорданов. През този период са направени и 303 проверки в складовете за търговия на едро. В предприятията са издадени 87 предписания за отстраняване на констатирани нарушения и са съставени шест акта, а в складовете – 53 предписания и също шест акта. Възбранени и насочени за унищожаване са 291 килограма храни – компоненти за сладкарската промишленост и 123 литра течна сметана.
В търговската мрежа и общественото хранене са извършени 1325 проверки, като в резултат от тях са издадени 313 предписания и 45 акта, а също така са осъществени и 16 проверки по жалби и сигнали на граждани. Възбранени и насочени за унищожаване са 36 килограма яйца (приблизително 600 броя), 30 литра сурово мляко, 13.350 килограма замразени зеленчуци, 63 килограма халва и 19 литра зехтин. Всички те са без произход и етикети и по принцип са опасни за здравето на потребителя, обясни д-р Йорданов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: