След триумфа в Гърция Лиза Оморегие остана на улицата!

09.04.2014 16:44

9.04.liza

Непосредствено след като спечели две индивидуални награди от европейското издание на „Челъндж трофи” в Лариса, Гърция, националката ни по хандбал Елизабет Оморегие остана на улицата, пише „Монитор“. Завръщайки се в Плевен, тя и по-малките й брат и сестра са били изнесени с полиция от общинския апартамент, който ползвали срещу 100 лв. наем от местния ХК „Шугар”. Според запознати, причината е във влошените отношения между състезателката и клуба, за който Лиза не играе от 2 години.
18-годишната Оморегие сама се грижи за Рейчъл (14 г.) и Емануел (9 г.), тъй като родителите й са на работа в чужбина. Нигерийският й баща Тайво Оморегие от години е в Германия, а майка й – бившата хандбална вратарка Наталия Асенова, изкарва пари в Гърция.
Лиза Оморегие бе обявена за MVP и най-добър плеймейкър в Лариса, където България спечели за втори пореден път трофея и догодина ще защитава междуконтиненталния си трофей в Австралия.
От своя страна, президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева призова медиите за внимание и съдействие към голямата лична драма на Лиза. Бакърджиева се бори с бездушието на чиновниците и междувременно дава лични средства на хандбалистката, за да завърши средното си образование догодина в Плевен, а не да се мести в друг град. В Габрово мога да й осигуря жилище, но това ще е голям стрес за Лиза и децата, каза още Бакърджиева, цитирана от gong.bg.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: