Калин Донков с Националната литературна награда „Пеньо Пенев“

08.04.2014 10:14

8.04.kalindonkov

Плевенчанинът Калин Донков е новият лауреат на Националната литературна награда „Пеньо Пенев“, учредена от Община Димитровград, информират от Съюза на българските журналисти. С нея се отличават еднократно родни творци за национален принос в развитието на българската поезия. Наградата – диплом, пластичен знак и парична сума, ще бъде връчена на лауреата на церемония по време на Дните на поезията “Пеньо Пенев”, които се провеждат на рождения ден на поета – 7 май.
Калин Донков е завършил журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на лирика и проза. Превеждан е на английски, френски, испански, полски, чешки и други езици. По негови творби са създадени песни, филми и пиеси.
Международната литературна награда ”Пеньо Пенев” се присъжда на Веселин Ракчевич от Черна гора. Той е превеждал стихове на Пеньо Пенев, автор е на „Антология на българската поезия на 20 век“. Организатор е и на Славянско общество в Черна гора, създадено с цел опазването и развитието на връзките с другите славянски народи.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: