Кой ще организира тазгодишните Лауреатски дни „Катя Попова“?

04.04.2014 20:58

4.04.festival

Обществена поръчка с предмет „Организация и провеждане на ХХІX Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” публикува днес на страницата си Община Плевен. Според текста й, за тази календарна година фестивалът, който няма конкурсен характер, ще се проведе в периода 1 септември – 31 октомври в най-малко четири концертни вечери, като концертите от поне две вечери ще се осъществят с пълен симфоничен състав на оркестъра. По регламент участниците във Фестивала трябва да не са по-възрастни от 30 години за инструменталисти и 32 години за певци, да са носители на награди и лауреатски звания от утвърдени престижни международни и национални музикални конкурси в предхождащите три години преди поредното издание на Лауреатските дни.
Част от изискванията към изпълнителя на поръчката са да изготви проект за организирането и реализирането на фестивала, както и бюджет за изявата, да сключи договори с гост-изпълнители (лауреати) и да изплаща хонорарите във връзка с участието им във фестивала, а също така да осигури участници във фестивала – инструменталисти, оперни певци, хорови формации, акомпаниращ симфоничен оркестър и диригент. Спечелилият поръчката ще трябва да изготви репетиционен план и да осигури технически екип, както и нотен материал за репетициите и концертите. Негова отговорност ще бъде и осигуряването на рекламната кампания за изявата, включваща издаване на печатни рекламни материали с логото на фестивала – афиши, програми (на български и английски език), покани, транспаранти. Същият трябва да осъществи контакти с национални и регионални медии за популяризиране на събитието, като отразява участието на Община Плевен, отговаря за иницииране и провеждането на пресконференциите, отговаря за създаване на сайт на фестивала.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 41 666,67 лв. без ДДС, а крайният срок за получаване на офертите е 17 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: