Кой и защо разкопава квартал „Сторгозия”?

04.04.2014 16:05

Западната част на плевенския квартал „Сторгозия” е превърната в голяма строителна площадка, установи екип на Плевен за Плевен от мястото на сълитието. Фирмата “Нексанс Аутоелектрик Груп” започна подготовка на площадката за строителство на завод за производство на кабелно оборудване в Плевен.

hale1
Припомняме на читателите, че реномираният автомобилен доставчик „Нексанс Аутоелектрик”, базиран в Южна Германия, проучи няколко възможности в източноевропейски страни и след задълбочен анализ на факторите, обусловени от местоположението, се спря на плевенския регион. Решаващи фактори за този избор се оказаха добрата инфраструктура, много добре развитият пазар на труда и присъединяването на България към Европейския съюз. В качеството си на представител на световно наложилата се „Нексанс Аутоелектрик Груп”, „Електрокабел България” ще произвежда от края на 2014 г. в Плевен кабелно оборудване за водещи европейски автомобилни производители.

hale2
При пълен капацитет на заетост заводът ще предложи работни места на 600 души в сферата на производството, администрацията, логистиката, контрола на качеството и инженерството. „Нексанс Аутоелектрик“ разработва и произвежда кабелни системи и електромеханични компоненти за конвенционално задвижвани превозни средства, както и за електромобили и хибридни автомобили. Със своите близо 7000 служители в 23 локации групата доставя продукция за водещите производители на автомобили и системи по целия свят.

hale3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: