Каква е схемата, по която ни ограбват енергийните монополисти, разкри в Плевен Радко Ханджиев

04.04.2014 10:50

4.04.cez1

На една по-различна творческа проява стана домакин вчера художествена галерия „Дарение Светлин Русев“. Гост там бе авторът Радко Ханджиев, който представи книгата си „Технология на геноцида“ – документален разказ за престъпните посегателства на ЧЕЗ над четири милиона български граждани от Западна България. Радко Ханджиев е публицист, правозащитник, учредител на Гражданско сдружение „Асоциация на данъкоплатците в България“. Завършил е специалност „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Присъдена му е научната степен „Доктор“; специализирал и в областта на конституционното право. Има стотици публикации в български и чуждестранни издания.

4.04.cez2
За „Технология на геноцида“ говори журналистът Татяна Любенова, която отбеляза, че в годините на прехода търпението на българина неведнъж е било подлагано на натиск и изпитание – както по отношение на национални стойности и достойнство, така и на история, културни ценности, здраве и образование, а също и на битуване и физическо оцеляване. Настоящото издание много категорично и конкретно ни предлага обяснение на един от начините за ограбване и изпитване на търпилото народно, отбеляза тя, припомняйки сметките за ток през януари миналата година и недвусмислената реакция на иначе търпеливия ни народ, който тогава излезе по улиците на българските градове.
Таня Любенова посочи, че „Технология на геноцида“ има за цел да отвори очите на обикновения човек за начина, по който го ограбват енергийните монополисти и в частност ЧЕЗ. „В книгата Радко Ханджиев дава коз в ръцете на грамотния българин да си търси правата и да се защити от грабежите. В нея е показана точната схема, по която сме ограбвани, цитирани са десетки документи и имена на хора, които са разкрили тази технология на ограбването и десетки издания, публикували многобройни случаи на ограбени. Ако прочетете тази книга, вероятно ще си отговорите защо все още монополистът е тук, а също и че от нас зависи той да си отиде“, каза още тя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: