Студенти от Педагогическия колеж в Плевен участваха в първия ежегоден Дебатьорски Форум 2014г.

02.04.2014 18:52

В периода 29-ти март – 1-ви април старата столица Велико Търново беше домакин на първия ежегоден Дебатьорски Форум 2014г., организиран от „Асоциация Дебати София”. “В събитието активно участие взеха студенти от Педагогическия колеж в Плевен към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – научаваме от директора на учебното заведение, доц. д-р Росица Димкова. И допълва, че „форумът представи вълнуващи преживявания на онези наши студенти, които желаят да развиват своите умения в областта на публичното говорене, аналитичното мислене, синтеза на аргументи и съобразителност”.

tarnovo
Целта на събитието е да създаде и развие мрежа от активни дебатьорски общности и участниците да се запознаят с най-новите формати и стандарти в дебатите.
Интерхотел Велико Търново едва успя да събере всички желаещи дебатьори от цяла България.
Студените от трети курс – Вероника Пенова, Стела Стефанова, Таня Петрова, специалност Предучилищна педагогика с чужд език, и второкурсничките Деница Личева, Ирена Петкова-Илиева, специалност „Начална училищна педагогика” се запознаха със спецификата на дебатьорските формати – Карл Попър, Британски парламентарен и World Schoolsс, сподели доц. д-р Теодора Вълова, зам.-директор на колежа. И допълва, че студентите с интерес са наблюдавали проведените примерни дебати в отделните два панела: „Саша” – World Schools формат и „Денис” – Британски парламентарен дебат.
В последните два дена от събитието се проведе оспорван Турнир по британски парламентарен и World Schools дебат.
Ето какво споделиха студентите след приключване на Дебатьорския форум.
Стела Стефанова, 3 курс, специалност „Предучилищна педагогика с чужд език”: „Форумът за мен е нещо ново, интересно, което успя да привлече вниманието ми. Обученията от организаторите в лицето на „Асоциация Дебати София”, са направени по много интересен и увлекателен начин. Хареса ми това, че публиката не е просто слушател, а активна страна по цялото време на националния форум. Всички обучители обясняваха добре, разбираемо и достъпно, дори и за хора, като мен, които за първи път присъстват на подобни интересни събития.”
Таня Петрова, 3 курс, специалност „Предучилищна педагогика с чужд език”: „Очарована съм от цялото събитие и перфектната му организация. Не очаквах толкова млад екип. Благодаря на „Асоциация Дебати София” за приятните дебатьорски емоции.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: